L. P. | Nazwa | Ilość |
1. | Barszcz z uszkami + krokiecik | Porcja/os. |
2. |
Karp z patelni z pieczarkami Dorsz panierowany Roladka staropolska w sosie |
2 porcje/os. |
3. |
Kopytka, Ziemniaki, Kapusta wigilijna, Buraczki na ciepło, Biała surówka |
250 g/os. |
4. | Kluski z makiem | Porcja degustacyjna 50 g |
5. | Pierogi z kapustą i grzybami | 6 sztuk na osobę |
6. |
Ryba po grecku, Matias w śmietanie, Sałatka jarzynowa, Sałatka śledziowa, Śledzik w oleju |
100 g/os. |
7. |
Zestaw mięs zimnych w garni + sos tatarski, Pierś kurczaka, Schab ze śliwką, Polędwiczka, Śledzik w oleju, Pieczywo |
1,5 porcji/os. |
8. |
Ciasto: Makowiec, Szarlotka, Sernik |
2 porcje/os. |
9. |
Kawa, Herbata, Woda z cytryną |
Bez limitu |
10. | Sok pomarańczowy/jabłkowy | 300 ml/os. |
L. P. | Nazwa | Ilość |
1. | Barszcz z uszkami + krokiecik | Porcja/os. |
2. |
Karp z patelni z pieczarkami, Dorsz panierowany, Roladka staropolska w sosie, Karkówka z kluskami śląskimi |
2,5 porcji/os. |
3. |
Kluski śląskie, Ziemniaki, Kapusta wigilijna, Buraczki na ciepło, Biała surówka |
250 g/os. |
4. | Kluski z makiem | Porcja degustacyjna 50 g |
5. | Pierogi z kapustą i grzybami | 6 sztuki na osobę |
6. |
Ryba po grecku,
Matias w śmietanie, Sałatka jarzynowa, Sałatka śledziowa, Śledzik w oleju |
100 g/os. |
7. |
Zestaw mięs zimnych w garni + sos tatarski, Pierś kurczaka, Schab ze śliwką, Polędwiczka, Śledzik w oleju + pieczywo, Polędwiczka w sosie borowikowym z kopytkami |
1,5 porcji/os. |
8. |
Ciasto: Makowiec, Szarlotka, Sernik, Czekoladowy |
2 porcje/os. |
9. |
Kawa, Herbata, Woda z cytryną |
Bez limitu |
10. | Sok pomarańczowy/jabłkowy | 300 ml/os. |